Mange ville høre om Sallingholm

//

preben

Der var fuldt hus på Købmandsgården i Thorum, da museumsinspektør Turi Thomsen fortalte om resultaterne af de tværfaglige undersøgelser af middelalderborgen Sallingholm i Åsted sogn.

Skrevet: 16.02.15 af:

Torsdag d. 12. februar var der fuldt hus i Købmandsgården i Thorum, hvor museumsinspektør Turi Thomsen fra Muse®um Salling fortalte om de arkæologiske undersøgelser, der i sensommeren 2014 foregik på middelalderborgen Sallingholm i Åsted sogn.

Ikke færre end 86 tilhørere var mødt op for at høre om de spændende resultater af undersøgelserne, som arkæologer fra de ti museer og andre fagfolk i projekt “Middelalderborge i Region Midtjylland” deltog i.

Den storstilede indsats markerede i sig selv et stykke Danmarkshistorie, da det var første gang, at ti museer – og så mange arkæologer på én gang – i fællesskab udgravede en middelalderborg.

Sallingholm er med et fagudtryk et ”anonymt borganlæg”. Det betyder, at man ikke ved, hvornår og af hvem borgen blev opført, eller hvad dens funktion var. Det var bl.a. disse spørgsmål, som fagfolkene på den store fællesudgravning, håbede at finde svar på.