Fotoudstillingen “Jagten på de forsvundne borge” på rundtur i Region Midtjylland

//

preben

Fotoudstillingen “Jagten på de forsvundne borge” havde premiere på Spøttrup Borg i påsken 2015.

Skrevet: 29.03.15 af:

Middelalderborgen Spøttrup tog sig lidt skummel ud bag de høje volde den sidste lørdag i marts 2015, hvor de grå skyer hang lavt og en kold vind blæste fra sydvest. Men inde i den højloftede riddersal var der lys og mennesker, for netop denne dag havde pilotprojektets fotoudstilling “Jagten på de forsvundne borge” premiere.

Det store rum med de tykke mure var delt op af to diagonale skillevægge, der dannede bagvæg for den serie på 28 fotos, der fortæller om eksperternes jagt på de middelalderborge, der er forsvundet, men som for fleres vedkommende er genfundet i forbindelse med pilotprojektet. Fotografierne er taget af fotograf Peter Helles Eriksen og de ledsagende tekster er forfattet af projektets kommunikator, journalist Tonie Yde Højrup.

Fotoudstillingen skal i resten af 2015 og frem til midten af 2o16 på vandring til de ni andre borgprojekt-museer i Region Midtjylland.

Udstillingspremiere på Spøttrup Borg

Spøttrup Borg gemmer sig bag voldgraven og de høje volde.

Museumsinspektør Turi Thomsen (i orange jakke) og fotograf Peter Helles Eriksen til venstre for hende åbnede udstillingen i riddersalen på Spøttrup.

Udstillingen blev åbnet af museumsinspektør Turi Thomsen fra Muse(r)um, der i sin åbningstale bl.a. fortalte, at hun havde været noget skeptisk, da projektet besluttede at ansætte en professionel fotograf til at følge pilotprojektets mange aktiviteter. Og at al hendes skepsis blev fejet af bordet, da hun oplevede den professionalisme og anderledes vinkel på tingene, som fotografen, Peter Helles Eriksen, kunne bidrage med.

Peter Helles Eriksen præsenterede derefter sine fotografier med udgangspunkt i det paradoks, der ligger i udstillingens tema “De forsvundne borge”. For hvordan fotograferer man noget, der ikke længere er synligt? Det kan man bl.a. gøre ved at følge de fagfolk, der leder efter borgene fra luften, på jorden og i jorden, og det er netop det, Peter Helles Eriksen har gjort.