MenuMobil menu knap
Borgkonferencen blev afholdt i de bedst tænkelige rammer, nemlig på den vestjyske herregård Nørre Vosborg. Her ses størstedelen af deltagerne.

Borgkonference for fagfolk afsluttede borgprojektets pilotprojekt

De ti museer i projekt Middelalderborge i Region Midtjylland inviterede fagfolk og samarbejdspartnere fra ind- og udland til en to-dages borgkonference om middelalderens stormandsborge.

Skrevet: 28.03.15 af:

I dagene 26.-27. marts deltog 57 borg-interesserede fagfolk fra ind- og udland i den to-dages, tværfaglig borgkonference, der afsluttede pilotprojektets faglige del.

Temaet for borgkonferencen, der blev afholdt på herregården Nørre Vosborg, havde som tema stormændenes borge, der også kaldes de private borge.

De mange indlæg blev præsenteret af historikere, arkæologer og en enkelt geolog, og sammen med de faglige diskussioner og videnudvekslinger viste de spændvidden i det store, tværfaglige samarbejde, der har været udfoldet i pilotprojektet.

 

Konferencen blev holdt i nordladen på Nørre Vosborg.

Overinspektør Lars Krants fra Moesgård Museum holder oplæg om resultaterne af pilotprojektets undersøgelser af borge i tre sogne nær Odder.

Programmet for konferencen kan hentes her: Borgkonference program